Весна у Рівному розпочинається з Шевченка. Напередодні дня народження великого кобзаря у місті відбуваються виставки, концерти, а шанувальники творчості письменника декламують його твори. У парку ж культури і відпочинку імені Тараса Шевченка вже 30 років поспіль проходять поетичні години під назвою "Шлях до Тараса", під час яких учні рівненських шкіл читають вірші видатного українського поета.

Цьогоріч у парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка декламувати вірші українського кобзаря та твори інших письменників про нього випала нагода учням 15-тої школи. Розпочались поетичні години виступом дев'ятикласниці Анастасії Вітюк.

Дівчина обрала вірш Івана Драча "Виклик" не дарма. У ньому, говорить, розкрита уся сутність великого письменника - Тараса Григоровича Шевченка.

Подібні заходи дуже важливі і цікаві для учнів. Адже, кожен учасник поетичних годин може самотужки обрати будь-який вірш із творчості українського кобзаря.

Шанувальники творчості письменника збираються у парку вже тридцять років поспіль. Перші поетичні години "Шлях до Тараса" ініціювала Жанна Вагіна разом із письменниками. Жінка поринає у спогади та розповідає, що хоч формат трохи і змінився, втім бажаючих декламувати твори кобзаря достатньо.

Віддячити ж ініціативній молоді дирекція парку ніколи не забуває. Цьогоріч усі, хто виступав, отримав квитки до кінотеатру.