В обласному центрі оселилась справжнісінька «Рівненська казка». Однойменну виставку відкрили в обласній бібліотеці для молоді. Це дебютні оглядини авторської текстильної ляльки Олени Вербець. Місцева майстриня представила понад тридцять робіт, серед яких казкові герої, автентичні та портретні ляльки. Більше того, усі вони – під лейблом «еко», адже виконані з натуральних матеріалів.

Виготовлення текстильної ляльки сягає глибоких українських традицій, коли такі іграшки були чи не в кожній домівці і вважались оберегами. Дещо призабуте, це рукоділля сьогодні стає одним із найпопулярніших хобі багатьох жінок. Олена Вербець захопилась лялькарством не так давно – лише 2 роки тому. Першу ляльку зшила для донечки, яка зреагувала на магазинну іграшку алергією. Після того, розповідає майстриня, не полишає цього заняття. Адже ідеї та образи самі приходять в голову.

Майстриня виготовляє різні ляльки: одні слугують чудовою окрасою інтер’єру, інші – забавкою для дітей. Більше того, усі вони – виключно з природних матеріалів. Окрім льону та вовни для наповнення своїх ляльок пані Олена використовує траву лаванди, м’яти та меліси. Спеціалісти кажуть, що такі рукотворні, не "конвеєрні" вироби сьогодні надзвичайно актуальні. Адже лялька – не просто іграшка, це – інструмент виховання дитини.

За освітою Олена Вербець - художник. Та у свої роботи вкладає й талант скульптора, модельєра, перукаря і навіть режисера. Кожна лялька виконана в єдиному екземплярі, відповідно - з індивідуальним характером, запахом та настроєм. Як і всі митці, авторка дотримується власного стилю. Каже, він - у очах іграшок. Бо саме розписати очі - чи не найскладніший етап творення ляльки.

Презентацію виставки доповнюють тематичними танцями - відтворюють внутрішній світ іграшок. Усі бажаючі побачити на власні очі та відчути аромат "Рівне нської казки" можуть зробити це впродовж тижня.