Немічних, за якими нікому доглянути, запрошують до територіального центру. У Радивилівському відкрили стаціонарне відділення поки на 12 ліжок, а по закінченню ремонту, буде ще 18. Підопічні на чотирьохразовому харчуванні, забезпечені медикаментами й одягом. Потреби, запевняють у закладі, ні в увазі, ні у будь чому іншому, не матимуть.

Ганна Давидівна покинула будинок у Гранівці й перебралася до Радивилівського територіального центру. Тут має лише ліжко й тумбочку. Але за покинутою власністю не побивається.

Тут у стаціонарному відділенні няням доглядати вихованців допомагає Ніна Бормова.

Нині у стаціонарному відділенні шестеро підопічних. Чотири бабусі й два дідуся. Вони починають знайомитися. Тільки тиждень, як перебралися сюди доживати.

Це одинадцяте стаціонарне відділення, яке запрацювало на Рівне нщині при терцентрі. Відкрили поки першу чергу, на 12 ліжок. У перспективі у відділенні буде 30 ліжкомісць. Утримання одного підопічного обходиться у 2 тисячі 800 гривень у місяць. Це чотирьохразове харчування, забезпечення одягом та медикаментами. Якщо підопічний самотня людина, то 75% пенсії перераховується на рахунок територіального центру й покриває передбачені витрати. На облаштування цього стаціонарного відділення витратили 425 тисяч гривень із районного бюджету. Непокоїтися за безпеку, запевняють чиновники, неварто.

Якщо буде потреба, кажуть у закладі, то поселятимуть і тих, хто має рідних. Але оплачувати перебування у такому випадку, буде родина підопічного.