Три роки робили, - за годину обговорили. Сьогодні у Рівному Василь Берташ, вслід за Президентом України, підсумував три роки власної роботи на посаді голови Рівненської обласної державної адміністрації. Яких результатів вдалось досягти в області за цей період, що потрібно змінювати на державному рівні, та що цікавило журналістів?

За три роки у області збудували 9 шкіл, відновили майже сотню дитсадків, відкрили перший в Україні соціальний гуртожиток, де можуть проживати діти-сироти та позбавлені батьківського піклування від 15 до 23 років. Газифікували півсотні сіл, а фермерам надають безвітсотковий кредит на розвиток власного господарства. Чимала кількість здобутків, які були озвучені на підсумковій прес-конференції стосувались медичної сфери. Серед них - будівництво перинатального центру, закупівля нового обладнання у медичні установи, відкриття Центру променевої терапії та хоспісу, переобладнання протитуберкульозних закладів. Під час підбиття підсумків журналісти мали змогу ставити запитання голові облдержадміністрації і одне з них також стосувалось медичної галузі. Зокрема, мешканці Осторога та району занепокоєні планами влади закрити протитуберкульозну лікарню. Василь Берташ заспокоює,- остаточного рішення ще немає.

Згадали на нараді і про багатостраждальний Рівне нський авторемзавод. Так як він знаходиться на балансі Міністерства оборони України обговорити подальшу роботу заводу Василь Берташ планує наприкінці березня із профільним міністром. Одним варіантом виходу із ситуації керманич області бачить у продажу його з аукціону. Крім того, перебуваючи у столиці, Василь Берташ пообіцяв підняти питання розширення асортименту ліків для гіпертоніків, які українці можуть придбати у рамках програми відшкодування вартості цих медпрепаратів. Це викликано тим, що більшість із внесених до списку ліків викликають значні побічні дії.

На рівненському ливарному заводі ситуація ж наче покращується. Вже за місяць усю заборгованість із заробітної плати працівникам підприємства обіцяють погасити. Процвітатиме ж завод, якщо будуть замовлення.

Насамкінець, обговорили наші дороги, чи радше те, що залишилось від них після зими. Василь Берташ жаліється - технологія, за якою нині латають дороги державного значення, потребує кардинальних змін.

Натомість, фінансування на комунальні дороги зросло в 35 разів. Це дозволило зробити непроїзні сільські вулиці білощебеневими. За три роки вдалося збудувати й відремонтувати майже дві тисячі комунальних доріг.