Київський живописець Володимир ГарбУз у нашому місті за півтори години на білосніжному полотні зобразив портрет дівчини. У цей час усі присутні не лише мали змогу спостерігати за народженням картини, а й милуватись фоторобОтами Олександра Харвата, брати участь у лотереї та насолоджуватись лірикою.

Влаштувати перфоменс та фотовиставку у Рівному Олександр Харват та Володимир Гарбуз запланували вже давно. Митці вже проводили спільні виставки у столиці, однак подібного ще не було. Олександр Харват зізнається, обидва види мистецтва йому цікаві та близькі.

Народження картини - це народження дива. Тому більшість художників не впускають у свої майстерні сторонніх людей, це дуже відволікає. Особливо, коли картина пишеться з натури.

Насправді, художник не бачив оточуючих, не звертав ні на кого уваги. Було тільки полотно і його муза. А допоки майстер творив, між присутніми розіграли акварельну та графічну роботи Володимира Гарбуза, а також його книги. Поціновувачі мистецтва в подарунок отримали календарі, листівки та книги Олександра Харвата. А між тим, глядачів розважали лірикою, поезією та співами.

Пройшло півтори години, і ось художник ставить підпис на картині. Робота завершена. Зал вибухає оплесками... і гасне світло. Як виявилось, це не задумка організаторів. Однак конфуз не завадив продовженню мистецького вечора. Володимир Гарбуз зізнається, взяв участь у проекті на противагу мертвому продукту, який нині усі називають концептуальним мистецтвом.

Вже днями на одному із інформаційних порталів нашого міста розпочнеться аукціон, де можна буде придбати цю картину. Стартова ціна - 10 тисяч гривень.Організатори обіцяють частну коштів, виручених від продажу полотна, передати онкохворим діткам Рівного.