Спілкуватися, навчатися, активно проводити дозвілля та відпочивати разом із однолітками. Для здорової дитини - це норма. Діти ж з особливими потребами після закінчення спеціалізованих шкіл та досягнення повноліття найчастіше не виходять із чотирьох стін. У Рівному можливість і надалі продовжувати розвиватися та спілкуватися їм надає "Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін". Педагоги, батьки та волонтери не лише урізноманітнюють будні цих дітей, а й влаштовують свята.

У осередку дітей та молоді "Передзвін" сьогодні гамірно. Тут проводять свято осінніх та зимових іменинників. У гості завітали клоуни, які влаштували справжню сміхотерапію для особливих дітей.

За два квартали свій День народження відсвяткувало десять вихованців осередку. Для них і влаштували веселу ігрову програму та солодкий стіл. Юрію Чмілю 23 грудня виповнилось 25 років. Він приходить до осередку кожного разу із гарним настроєм. Адже тут отримує те, чого йому бракує повсякдень.

Молодь з особливими потребами має змогу відвідувати центр тричі на тиждень. Близько 20-ти вихованців займаються у творчих майстернях та просто набувають навички, необхідні у повсякденному житті.

Та не все так добре. Через те, що казначейство затримує кошти у "Передзвоні" немає меблів.

Нині і педагоги, і батьки мріють лише про те, аби їхня громадська організація стала комунальним закладом. Тоді говорять, можна було б взяти на постійну роботу із заробітною платою масажиста, реабілітолога, психолога. Нині вони трудяться на волонтерських засадах. В осередку сподіваються, що наступного року за допомоги місцевої влади ця мрія здійсниться.