"Старовинна музика - сучасний драйв!" - під таким девізом у Рівному стартував Міжнародний фестиваль "Органний собор 2013". Цьогоріч Рівненська філармонія підготувала новаторську програму, що поєднала в собі вічну класику з сучасними драйвовими мотивами. Відіграти заплановані концерти запросили не лише знаних українських музикантів, а й всесвітньовідомих виконавців з Росії, Польщі та Латвії.

Фестиваль "Органний собор" давно увійшов у календар мистецьких подій Рівного. Для шанувальників органної музики - це чудова можливістю насолодитись грою відомих іноземних музикантів та відпочити душею.

За роки проведення фестиваль став майданчиком музичних експериментів. Традиції не зрадили і цього року: звучання органу запланували поєднати з вокальними виступами, грою оркестру та звуками мандоліни, флейти, скрипки й віолончелі.

Його сюїту для органу, скрипки та віолончелі виконує рівненська органістка Катерина Огаркова та запрошені музикантки - Ольга та Катерина Бойчук. Сестри родом з Рівного, тому відкривати фестиваль, кажуть, для них символічно і почесно.

Насолодитися звуковою палітрою епох, стилів та жанрів, відкрити для себе нових виконавців та композиторів рівняни можуть впродовж місяця. Саме стільки триватиме "Органний собор 2013". Наступний концерт відбудеться у неділю, де свою майстерність на мандоліні та клавесині покажуть музиканти з Одеси та Києва.