Щоправда, лише на один день. Таким чином вирішили відчути на собі, чи легко людям з обмеженими можливостями потрапити у приміщення різних організацій. Як пройшов тест пандусів — бачила Анна Яцук.

Першим каменем спотикання стало приміщення обласної медико-соціальної експертної комісії. Потрапити сюди інваліду на візку неможливо. Адже біля входу немає пандуса, а ширина дверей надто вузька. Тому медичний огляд проходить на дворі.

Потрапити інваліду до державного нотаріуса заважають сходи. Правники кажуть, що самі їздять до людей. Щоправда, чиновники такій відповіді не надто повірили. Тому попрохали нотаріусів по-доброму встановити пандус.

Ситуація біля управління праці та соціального захисту населення трохи краща. Тут зроблений заїзд для інвалідних візків. Випробував його і голова Рівне нської облдержадміністрації Віктор Матчук.

Біля міського БТІ Віктор Матчук естафету передав міському голові. Щоправда, Володимиру Хомку так і не вдалося виїхати наверх. Інваліди також на такий під’їзд нарікають.

Кнопка виклику є біля житлово-комунального управління. Утім, потрапити усередину не можна – заважають двері.

Пішохідний перехід на вулиці Соборній для інвалідного візка також не надто облаштований. Переконався у цьому і заступник голови облдержадміністрації Степан Павлюк.

Інваліди з чиновниками прогулянкою задоволені. Кажуть, може, хоч зараз суспільство зверне увагу на їхні проблеми.

Усім громадським організаціям, які не обладнані пандусами, рівненські чиновники дали місяць для їх встановлення. Інакше, кажуть, змусять кожного керівника підприємства відчути на собі, як бути позбавленим змоги пересуватися.