Піснями у виконанні золотого соловейка України вчора захоплювалися рівняни. Рівне відвідала Герой України, Народна артистка - Ніна Матвієнко. Вона стала обличчям інформаційної компанії Всеукраїнського соціального проекту, який допомагає дітям-сиротам. До того ж семеро його учасників - вихованці наших місцевих рівненських інтернатів. Благодійний захід відбувся у стінах другої музичної школи. В залі яблуку було ніде впасти.

Ніна Матвієнко - своєрідна візитівка масштабного соціального проекту. Вона приєдналася до благодійників, аби допомогти сімом десяткам сиріт віком від 14 до 16 років знайти родини. В телевізійному форматі їх півроку вчитимуть співати, танцювати, готувати та жити поза межами інтернату. Після цього підшукають сім’ї, які їх саме всиновлять, а не візьмуть під опіку. Серед учасників проекту, до речі, опиниться семеро сиріт з Рівного. Ніна Матвієнко - у цьому всьому - обличчя інформаційної компанії.

Засновники проекту звертають увагу на проблему. Кажуть, саме підлітків старшої вікової групи всиновлювати в Україні не хочуть. Ще важче їм адаптуватися до соціуму після тривалого перебування в інтернаті.

На прес-конференції Ніна Матвієнко і сама пригадала своє дитинство в інтернаті. Хоча в неї і були живі батьки, але бачила вона їх лише на вихідних та канікулах. Роки, проведені у виховному закладі, співачка асоціює лише з хорошими спогадами.

На самому концерті усім присутнім пропонували зробити пожертву на дороговартісний проект. А перед виступом народної артистки, публіці зачитала свою поезію житомирська поетеса Марія Рудак. Саму ж Ніну Матвієнко зі сцени довго не відпускали глядачі. Своєю теплотою та божественним голосом вона, сподівається, прикувала увагу рівнян до проблеми сирітства в Україні.