Він пише прозу, яку люди не лише читають, а й перечитують. Так говорять українські письменники про свого колегу, знакову постать на літературно-мистецькій ниві Рівненщині - Петра Кралюка. А автор, в свою чергу не змушує читачів довго чекати на нові твори. Сьогодні у Рівному він презентував новий доробок - "Лицар і смерть: Дума про гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного".

Після смерті Петра Конашевича-Сагайдачного, одного з із найвидатніших українських полководців, Митрополит Іов Борецький доручає ректорові Київської братської школи Касіяну Саковичу та його учням написати жалобні вірші на погребіння гетьмана. Під час цієї роботи перед їхніми очима промайнуло усе життя полководця. Відомі вірші - автор книги "Лицар і смерть: Дума про гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного" Петро Кралюк називає найкращою поетичною збіркою 17 століття. Саме тому і побудував на її основі і свою.

Помер гетьман внаслідок вогнепального поранення руки, яке отримав під час битви під ХОтином. Однак, існує версія, що його отруїли. Над загадкою смерті полководця задумується у своїй збірці автор Петро Кралюк. Писав її літератор не більше двох місяців. А видрукувана вона у 400-ста екземплярах. На презентацію книги завітали і тернопільські колеги письменника, які вже встигли її прочитати.

Окрім презентації книги "Лицар і смерть: Дума про гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного" цього дня у стінах обласної бібліотеки для молоді організували книжкову виставку, яку присвятили науковій та літературній діяльності Петра Кралюка.