Нині йому 1361 рік, висота 30 метрів, а обхват - майже вісім. Бачили цього велетня вихованці екологічного центру Палацу дітей та молоді, які організували проект "Об'єднаймо зусилля для збереження та відтворення дубів Європи". Враженнями від ботанічної пам'ятки Рівненщини учасники проекту поділилися з Анною Яцук.

Рівне нська область багата на заповідні насадження дубів. Наймальовничішою ботанічною пам'яткою є "Юзефінська дача", що у Рокитнівському районі. Тут ростуть 700-річні дуби, серед яких - найстаріший. Називають його дубом Патріархом - висота його 30 метрів, а завширшки - майже вісім.

Вихованці екологічного центру Палацу дітей та молоді особисто побачили віковічні насадження рідного краю. Кажуть, ситуація на Рівне нщині вже катастрофічна. Адже чимало дубів старіють передчасно, або й узагалі всихають. Причина цьому - меліоративне осушення ґрунту та боліт, а також варварське ставлення людей.

Учасники екологічного проекту долучилися до посадки дубових насаджень у селищі Сосновому, що на Березнівщині. Кажуть, і далі робитимуть все можливе, аби на Рівне нщині примножити заповідні насадження дубів.