За вікном зима, а ви мрієте про море. Рахуєте гроші та тижні до омріяної відпустки. Якщо придбаєте путівку на щедре сонячне узбережжя нині - це обійдеться значно дешевше аніж в сезон. Процедура раннього бронювання квитків допоможе заощадити близько 40 відсотків від вартості туру. Що потрібно знати завбачливому туристу та які ризики чекають на мрійників?

Рівнянин Герман минулоріч відпочивав у Туреччині. Чоловік розповідає, тур замовив майже за півроку. Цьогоріч, чи поїде влітку закордон ще не знає. Втім, говорить, якщо все ж надумає, то знову скористається раннім бронюванням.

Якщо знаєш, точну дату, коли поїдеш на відпочинок та готовий впродовж 5-ти днів оплатити усю суму - процедура раннього бронювання дозволяє суттєво зекономити.

Однак, не варто забувати і про ризики, говорить директор туристичної фірми. Аби не натрапити на шахраїв та одноденні компанії, радить Олександра Коваленко, варто користуватись послугами перевірених турагенцій. Ті в свою чергу, у випадку непередбачуваних ситуацій, зможуть повернути туристу певний відсоток від вартості туру. Натомість, відпочивальники заздалегідь повинні поцікавитись, за скільки часу можна анулювати бронювання. Адже і готелі, і авіакомпанії при ранньому бронюванні путівок часто використовують штрафні санкції та не завжди готові компенсувати кошти витрачені на тур.

Оплата путівок в Україні здійснюється лише гривнями, якщо ж просять розрахуватись іншою валютою, знайте - вас дурять. До речі, цьогоріч раннім бронюванням квитків скористалось удвічі більше рівнян, аніж у минулому році.