Проект "Впровадження системи утилізації ртутних ламп в місті Рівне" вийшов на фінішну пряму. Розпочався він у вересні минулого року і на меті мав створити і запустити систему збору та утилізації ртутовмісних ламп. Рівняни пам'ятають вуличні акції безкоштовного збору енергоощадних ламп, акумуляторів та батерейок. Днями ж проходить заключний етап проекту - інформаційна кампанія про користь та шкоду ртутних ламп серед дорослих та дітей.

Охорона довкілля - справа не лише дорослих. Це доводять рівненські школярі. Вони тепер чимало знають і можуть розповісти про користь, небезпеку та правила поводження з ртутними лампами. Все завдяки просвітницькій кампанії. Зорганізували її окремо для дорослих та дітей. Останнім спеціально розробили книжечку-розмальовку. Таким ходом, кажуть організатори кампанії, "вбили двох зайців одним пострілом" - навчають не лише дітей, а й їх батьків.

Розмальовку "Як бути другом природи" спочатку надрукували накладом у 10 тисяч примірників. Цього не вистачило - декілька тисяч прийшлось додрукувати. Таким чином чи не кожний школяр 1-5 класів Рівного отримав свою розмальовку. Вікторія - вихованка Екологічного центру. Вона долучилась до активістів та волонтерів, працює з дітьми. Розповідає, що провела з малечею вже не одне заняття.

Наскільки вдалось актуалізвувати проблему утилізації ртутних ламп, і чи приживеться у Рівному нововведення проекту покаже час.