16 лютого у Києві відбулася церемонія нагородження переможців змагань з мотоспорту 2012 року. Серед присутніх були й представники Рівненщини. І хоча у новинах Рівного вже був показаний сюжет про цю подію, хотілося б розповісти Вам, шановні любителі мотоциклетних перегонів, про те, що відбувалося за лаштунками.

Отож, розпочалося все з офіційної прес-конференції переможців чемпіонатів України, на якій окрім спортсменів на запитання журналістів відповідав і президент Федерації Мотоциклетного Спорту України Вадим Копилов. До речі, окрім досягнень мотогонщиків у 2012 році, Вадим Анатолійович закликав медіа-структури до більшої пропаганди мотоспорту на екранах телевізорів та у друкованих виданнях. Приємно, що окрім Київського та Кримського телебачення присутнім на цій події був і телеканал Рівне -1, який і у 2013 році продовжить радувати любителів високих швидкостей своїми репортажами зі змагань як обласного, так і європейського масштабу.

До речі найвагомішим здобутком сезону 2012 Вадим Копилов назвав перемогу Андрія Карпова та Олександра Локтаєва (запасний Станіслав Мельничук) у фіналі Чемпіонату Європи серед пар у Рівному (тільки чому ж президент федерації до цих пір жодного разу не відвідав змагання зі спідвею у нашому місті) та третє місце збірної України у "Мотокроссі Націй". Однак після цього жодної згадки про спідвей з вуст президента ФМУ не пролунало. Єдиним негативним моментом з точки зору нашої зацікавленості,була відстуність на пресс-конференції, і як потім з'ясувалось і на нагородженні, цих самих чемпіонів Європи та України зі спідвею, а отже і неможливість запитати у спортсменів про їхні плани на найближчий сезон.

Першими на килим по черзі піднялися ветерани мотоспорту, які отримали дипломи та відзнаки за вагомий внесок у розвиток мотоспорту нашої держави (одна з нагород дісталася ветерану рівненського спідвею Володимиру Вікторовичу Трофимову). За ними послідували голови обласних федерацій (ювілейна медаль дісталася Миколі Йосиповичу Косинському) і тільки після цього розпочалося вже безпосередньо нагородження гонщиків.

На жаль зі спідвейного бомонду України та Рівне нщини зокрема, присутніми були лише Станіслав Мельничук та його батько Василь. Усі інші представники чорного спорту (хто через хворобу, хто через зайнятість, а хто зна ще чому) проігнорували цей захід. Тож віддуватися за всіх довелося саме нашому Станіславу, який отримав нагороди за подіумні місця всіх розіграних чемпіонатів України, а також за третє місце збірної України в Командному чемпіонаті Європи серед юніорів і, звісно ж, за перше місце в Чемпіонаті Європи серед пар.

Брати Вадим та Сергій Юзепчуки піднімалися на подіум двічі. Спочатку аби отримати звання майстрів спорту України з мотоциклетного спорту. А потім аби отримати срібні нагороди за 2-е місце в чемпіонаті України з мотокроссу на мотоциклах з колясками. До речі це вже другі завойовані нашими мотокросменами нагороди в чемпіонаті України, - у 2009 році брати Юзепчуки стали бронзовими призерами першості.

Ще одна цікава деталь, яку я помітив на офіційній церемонії, - це щирі посмішки саме ветеранів мотоспорту, які з радістю роздавали усім бажаючим свої автографи і навіть, один одному підписували побажання. Ентузіазму немолодих вже людей могли б позаздрити й сьогоднішні зірки.

Відеосюжет про церемонію нагородження:

А ось цікаві висновки, які зробив директор обласного спортивно-технічного клубу ТСОУ Микола Йосипович Косинський, на рахунок відсутності на церемонії нагородження більшості мотоспортсменів Рівне нщини:

Ось такі справи...