В одній з квартир на Соборній, 1а прорвало трубу. Вода підмила фундамент, через що в будинку з'явилися тріщини і він почав просідати. На місце події відразу виїхали рятувальники та влада міста. Щоб уникнути лиха, посеред ночі мешканцям довелося вийти на вулицю. Нині фахівці спостерігають, чи не збільшуються тріщини.

Саме у цій квартирі стався прорив труби. Оскільки тут ніхто не живе — поломку побачили, коли вода вже підмила фундамент. Через це будинок почав осідати і на ньому з'явилися тріщини.

Сусідка Валентини Зоя Чеснокова розповідає, що тріщати будинок почав ще звечора. Утім, мешканці спочатку не звернули на це увагу.

Нині на Соборній, 1а працюють геологи, які аналізують стан ґрунту поблизу будівлі. Також фахівці спостерігають чи не збільшилися тріщини у будинку. Кажуть, поки що ситуація стабільна.

Разом з тим мешканці будинку називають й інші причини тріщин на стінах. Кажуть, підприємці, які придбали чи винаймають приміщення на першому поверсі, роблять там перепланування. А це не йде на користь будівлі. До речі, комунальники вже скріплювали стіни цього будинку, аби він не розвалився.