Як розвивати спідвей у місті й області вирішували сьогодні міські та обласні чиновники. Вони зібрались на рівненському треці, аби на власні очі переконатись, що мотоспорт Рівненщини потребує значних фінансових затрат. Впродовж останніх років питання відновлення стадіону для технічних видів спорту стає все болючішим. Через низку причин чиновники міського, обласного та всеукраїнського рівня не можуть знайти спільної мови, аби вирішити цю проблему. Вчергове вони шукали вихід із ситуації.

Цьогоріч рівненському "Мототреку" виповнюється 30 років. За увесь цей час особливих втручань з відновлення об'єкту не було. Все залишилось практично таким, яким отримало його у власність Товариство сприяння оборони України, ще після розпаду СРСР. Минулого року депутати обласної ради звернулися до міністерства фінансів з проханням допомогти грішми на реконструкцію. У відповідь отримали, що ремонтувати стадіон потрібно за місцеві кошти. Нині голова ТСО в Рівне нській області бачить декілька шляхів вирішення цієї проблеми. Для відновлення треку планує залучити не тільки державні, а й кошти інвесторів.

Реконструювати стадіон "Мототрек" реально, створивши власну команду в місті. Та вже, за кошти співзасновників частково покрити витрати на ремонт. Перший крок до цього у Рівному вже зробили. Впродовж останніх трьох років тут діє секція дитячого спідвею. Основна мета одна - виховати власних спортсменів, які достойно конкуруватимуть на всеукраїнському та міжнародному рівні.

Порадившись, вирішили створити комісію з числа обласних та міських депутатів, яка і спробує знайти кошти на реконструкцію стадіону та розробить проект. А поки, через незадовільний технічний стан "Мототреку" під питанням, чи відбудеться у Рівному один із етапів чемпіонату світу із спідвею. Змагань такого рівня за роки незалежності України місто ще не бачило і, можливо, не скоро побачить.