Раніше кінцевий термін подачі був до 31-ого січня. До цієї дати надійшло 42 проекти на суму понад 1,5 млн.грн. Конкурсна комісія вирішила ще дати додаткову можливість сільським громадам доопрацювати власні проекти.

На ІІІ Форумі місцевого самоврядування, який відбувся 8 лютого, очільник області оголосив 2013-2015 роки роками розвитку територіальних громад області та сільських територій. Пообіцяв Василь Берташ і виділення додаткових коштів на реалізацію написаних громадами проектів.

Зважаючи на важливість створення умов для більш широкого залучення територіальних громад області до написання проектів в 2013 році Олександр Чуприна запропонував внести на розгляд Конкурсної ради питання: про продовження терміну подачі проектів розвитку територіальних громад області. Депутати обласної ради впевнені, окремі територіальні громади неефективно використовують кошти. Радять ретельніше слідкувати за сільськими головами, які отримали гранти.

Максимальний розмір гранту – 35 тисяч гривень. Проекти, подані на Конкурс, передбачають власний внесок у фінансовій або матеріальній формі у розмірі не менше 30% від загальної вартості проекту.