Рівне стало на сходинку ближче до того, щоб офіційно назватися містом фотографії. Вчора відкрили нову персональну виставку члена рівненського фотоклубу "Білий Кролик" Романа Разночинцева. Майстер психологічного портрету представив лише жіночу лінію світлин з мотивами містики, гламуру та трешу.

У фантастичну подорож в "Країну Ворона" тепер можна потрапити через фотографію. На персональній виставці рівненського фотохудожник Романа Разночинцева представлено 24 психологічні портрети, виконаних у особливій фірмовій манері автора.

Фото мають вигляд живописних картин минулих культурних епох. Тут і готика, ренесанс, бароко. З першого погляду на світлини стає зрозуміло: до натиску спускової кнопки фотоапарату чимало попрацювали над композицією, емоційним настроєм персонажів та їх костюмами. В такій ретельній підготовці кожного портрету криється авторський почерк фотохудожника.

Творчий доробок Романа Разночинцева багатий жанрами. Проте, як каже сам автор, психологічний портрет - найбільш до душі. Адже з допомогою об’єктива в кожному обличчі можна знайти щось неординарне, цікаве і навіть містичне.

Колеги по фотоклубу «Білий кролик» називають Романа митцем з харизмою. Це і не дивно, адже той впродовж років залишається вірний жіночій лінії фото. Свій вибір у кадр прекрасної половини людства фотограф пояснює наступним.

Оглянути містичну "Країну Ворона" можна в галереї Купчинського до 11 березня.