Телеканал "Рівне 1" продовжує цикл сюжетів, присвячених довиборам до обласної ради. Нагадаємо, зараз п'ять округів залишились без депутатів. І хоча поки невідомо, коли саме відбудуться вибори, бо на це грошей в обласному бюджеті немає, журналісти першого місцевого досліджують шанси наймовірніших кандидатів на крісло в обласній раді.

Демидівський район - край патріотичний. Незважаючи на це, у 2010-му році тут на виборах до обласної ради переміг висуванець від партії регіонів Микола Сорока. Власне після його обрання депутатом Верховної Ради України на Демидівщині мають відбутися дострокові перевибори. Змагатися за крісло в Рівне нській облраді тут зможуть одразу декілька відомих в області людей. Перший - Сергій Костючко, який брав участь у перегонах до Верховної Ради України, проте парламентарем не став. Ще одним претендентом на перемогу в окрузі може стати очільник Демидівської райдержадміністрації Володимир Вінічук. І першого, і другого може підтримати партія влади. З опозиціонерами тут складніше. Хто піде під брендом об'єднаної опозиції буде відомо після домовленостей.

Має свого кандидата в Демидівському районі і партія "Удар". Проте кажуть, будуть домовлятися з опозицією, щоб висунути єдиного кандидата.

Поборитися за перемогу у Демидівському районі могли б кілька самодостатніх і відомих на Рівне нщині політиків, які не є членами жодної партії. Наприклад, Віктор Матчук. Екс-губерантор та екс-нардеп мав би непогані шанси на перемогу, враховуючи свою опозиційність.