Санітарно-епідеміологічну службу перекроїли. Замість районних СЕС у райцентрах Рівненщини тепер працює 9 міськрайонних центрів. Скоротили і кількість працівників: за 2012 під оптимізацію потрапили 616 штатних одиниць на Рівненщині. У всеукраїнському масштабі — 25 тисяч.

Санітарно-епідеміологічну службу реструктуризовують. Тепер вони менше перевірятимуть, а більше займатимуться моніторингом й оцінкою ризиків на об'єктах нагляду.

Та якби кількість перевірок не скоротили, їм довелося б працювати уночі. Реструктуризація — то скорочення 25 тисяч штатних одиниць по Україні. На Рівне нщині штат зменшився на 616-ро працівників. Лікарів, запевняють у держсанепідслужбі, скорочення обійшло. Закрили так звані вільні посади, прощалися із пенсіонерами та обслуговуючим персоналом.

Завідувачку вірусологічної лабораторії скорочення обійшло. Вона так само виконує свою повсякденну роботу, хоча зізнається, понервувати довелося.

Яка економія на практично половині урізаного штату тільки на Рівне нщині , ще не рахували. Насправді ж заробити реорганізацією державної санітарної епідеміологічної служби, підписаний Президентом у 2011 році указ, дозволить на нерухомості. Нині триває передача майнових комплексів.

Порахують, що скільки коштує і скільки заощадять в результаті реорганізації, обіцяють за півроку і не раніше.