Доки одні прибирають, інші смітять. Зусилля учнів 5-ї рівненської школи за тиждень пішли нанівець. Не встигли діти прибрати довколишню територію, як там уже знову брудно і насмічено - вочевидь, дехто з рівнян не надто переймається виглядом власного міста. Ігор Шумик продовжить.

Колишнє кладовище вже кілька років є місцем відпочинку серед рівненської молоді. Особливо у вихідні, переконують місцеві мешканці, тут яблуку ніде впасти. Повсюду - підлітки зі спиртним.

А після себе ніхто не прибирає. Поблизу - школа, її учні тиждень тому збирали непотріб, нині - те саме. Що робити - не знає і директор школи. Переконує: школярі щотижня прибирають. Каже, необхідно взагалі заборонити розпивати тут спиртне, а тоді і сміття поменшає.

Міська влада також обурена: то новенькі контейнери палять, то в Устю непотріб викидають. Тому закликають людей взятися за віники. Втім, у деяких організаціях працівники вже влаштовують суботники.

Чисто там, де не смітять, але такого місця у Рівному немає. І все ж хоча б однин раз у рік можна привести до ладу місце, де живеш.