Сплачуєш кошти за навчання, переобладнав свій транспортний засіб чи усиновив дитину - маєш право отримати від держави відшкодування частини витрачених на це коштів. Про податкову пільгу - в Німеччині та в Україні.

Податкова система Німеччини дуже складна, - розповідає колишня рівнянка, а нині мешканка цієї країни Світлана. В залежності від політичної та фінансової ситуації у державі до неї часто вносять зміни. Однак, при подачі до податкової декларації про доходи, незмінним є повернення коштів громадянину за певні витрати.

За багато років громадяни України теж вже звикли, що по закінченні року можуть одержати з бюджету повернення певної суми податку, сплаченої ними впродовж минулого року із своєї заробітної плати. Таке повернення у нас називається податковою знижкою.

Особі повертаються кошти, якщо у минулому році вона мала витрати на навчання, користувалась іпотечним житловим кредитом, усиновлювала дитину, отримувала допомогу у сфері репродуктивної медицини тощо. Минулоріч на Рівне нщині 5 з половиною тисяч громадян, які подали декларації про доходи за попередній рік скористались правом на податкову знижку. Загалом на їхні рахунки було повернено майже 5 мільйонів гривень.