На це та інші запитання журналістів відповідав на прес-конференції Генеральний директор рівненської атомної електростанції Павло Павлишин.

Минулий рік для Рівне нської атомної електростанції був успішним. Принаймні, так стверджує генеральний директор підприємства. Зокрема Павло Павлишин зауважує - у 2012-му вдалося відремонтувати чотири енергоблоки, проте зараз працює лише три.

Минулоріч Рівне нська АЕС спродукувала 18 мільярдів кіловат годин електроенергії. Гендиректор бідкається - могли виробити і двадцять, проте через диспетчерські обмеження держава фактично "заморозила" видачу півтора мільярда кіловат. А от коли електроенергія стане дешевшою, принаймні, для жителів Рівне нської області Павло Павлишин не знає. Це питання радить адресувати людям, які приймають відповідні закони у Парламенті.

То ж чому Рівне нська АЕС недовиробляє енергію, яку могли б або продавати в інші країни, або ж знизити оплату для споживачів в Україні, генеральний директор пояснює просто.

Головним досягненням Генеральний директор вважає те, що Рівне нська атомка першою в Україні пройшла перевірку з продовження терміну експлуатації першого та другого енергоблоків. То ж вони працюватимуть щонайменше ще двадцять років.