Не словом, а ділом - принцип на практиці втілюють рівненські діти. Вони збирають гроші на притулок для собак, продаючи власний живопис. А ще юні активісти відвідали притулок, який уже нині є в місті. Нагодували песиків і погралися з ними. Потоваришувати з чотирилапим другом людини спробувала й Ірина Ничипорук.

Поки дорослі обговорюють проблеми бездомних тварин на громадських слуханнях, діти справою допомагають. Активісти Громадського активу волонтерів "ГАВ" організували благодійний аукціон. Продавали картини у стилі "енімал" та значки із символічним написом "Я люблю тварин". Усі гроші на благодійну мету — будівництво справжнього притулку для тварин.

200 кілограмів корму, протипаразитарні шампуні та ошийники, а ще - вітаміни та медикаменти. І сім нових будок виготовлених руками школярів передали активісти "ГАВ" так званому притулку для собак. А ще діти власноруч прибрали територію притулку.

На добро добром відповідали й мешканці притулку. Всі 84 собаки за кілька хвилин спілкування подружилися з дітьми. Навіть впустили підлітків у свої будки.

На ура чи то гав сприйняли таку акцію і собаки, задоволена й господиня. Чотирилапі втішені увагою дітей проводжали їх сумними поглядами, а підлітки хоч і вперше провідали собак. Втім, вони і цьому зраділи, навіть цілували на прощання.