Як не тільки втриматися на плаву, а ще й добре заробити в умовах кризи, розповідав бізнес-тренер Михайло Вейсберг. Заступник міського голови Рівного Андрій Філін сподівається, що після таких навчань місцевий бізнес пожвавиться. Секрети заробляння грошей від столичного есперта слухала Тетяна Коваль.

Михайло Вейсберг у Рівне приїхав на запрошення Видавничого дому "ОГО". Тренер - засновник ділового щотижневика "Галицькі контракти", у бізнесі він - 20 років. Програма візиту насичена: спершу семінар для працівників Видавничого дому, далі - для бізнесменів.

Михайло Вейсберг радив місцевим підприємцям подумати про своїх клієнтів. А ще - помінятися з ними місцями. Тоді стає зрозуміліше, чого хочуть покупці. Підказував пам'ятати і про конкурентів - у них також можна повчитися.

Бізнес-тренер уже співпрацює з деякими місцевими структурами. Консультує їх зі стратегічного планування. Радить не пристосовуватися чи адаптуватися у важкі часи, а навпаки - брати ініціативу у свої руки.

Розраховує на дієвість семінару й місцева влада. Нині, як ніколи, посадовці зацікавлені у нових ідеях та проектах. Сподіваються на пожвавлення бізнесу й надходження до бюджету.

Не опускати руки, а шукати нові можливості й розвиватися - вчив Михайло Вейсберг. Песимісти - економлять, оптимісти - заробляють.