Запас терпіння, розуміння і заспокійливих знадобиться власникам мікроавтобусів. Перевізників чекають зміни. Серед багатьох пунктів урядової постанови є особливий - заборона перевозити пасажирів у переобладнаному транспорті.

Плануєте переобладнати вантажний бус, щоби займатися пасажирськими перевезеннями? Можете не поспішати, бо невдовзі за таку послугу хіба що штрафи сплачуватимете. Це передбачено в змінах до постанови Кабміну "Про правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту".

Можуть вдарити по кишені перевізників і інші нововведення. Якщо затвердять, доведеться встановлювати за власний рахунок систему GPS. Зобов'язуватимуть до цього всіх українських перевізників, аби відслідковувати їхню роботу. А ще пропонують облаштовувати у міжміських автобусах паски безпеки. До прикладу, як в цьому маршрутом Рівне – Чернівці. Таким нововведенням самі пасажири наче і "за" ...

Та от чи на ділі все ж користуватимуться паском безпеки ті ж таки пасажири - це питання.

Чи щось змінить встановлення пасків, сумнівається водій Олександр. Він курсує маршрутом Рівне -Луцьк "Еталоном".

Встановлення одного паска безпеки, підраховують знавці, обійдеться перевізнику близько в 70 євро. Щоби гроші не пішли на вітер, в Союзі перевізників України, бачать єдиний вихід.

Збільшиться відповідальність і водіїв. Якщо затвердять зміни, то за порушення шофером Правил дорожнього руху, з перевізників і "олії не виб'єш". Штрафуватимуть керманичів, аж до позбавлення водійських прав.