У проекті змін до Правил дорожнього руху передбачені нові знаки. Якщо нововведення затвердять, а Ви свої знання не поновите і правила порушите - відповідатимете. А дорожні служби відповідатимуть за ідеальний стан дорожнього покриття за будь якої погоди.

Водії, а чи штрафували Вас коли-небудь за те, що не побачили дорожнього знаку, бо той стояв, до прикладу, десь у кущах. Більше інспектори ДАІ не матимуть такого права, якщо звичайно Кабмін затвердить проект змін до Правил дорожнього руху. У нововведеннях прописано, знаки на шляхах мають розташовуватись так, щоб їх добре бачили керманичі і вдень, і вночі, себто не повинні бути затуленими повністю, та й частково будь-якими перешкодами. Серед новинок, ще пропонують, змінні дорожні знаки.

Додається чимало й табличок до знаків. Наприклад, такі встановлюватимуть перед лежачими поліцейськими. Проте який вони матимуть вигляд достеменно не відомо. Охоче коментує можливі нововведення рівненський водій Ігор. Сьогодні він буде серед наших експертів.

У проекті змін передбачено також посилення вимог до проїзду повз транспортні засоби з розпізнавальним знаком Діти.

Якщо затвердять оновлені ПДР - побільшає роботи дорожнім службам. Вони змушені будуть начисто розчищати шляхи, аби керманичам було добре видно розмітку.

Там де дорожню розмітку неможливо відновити, дорожники мають встановлювати відповідні за змістом дорожні знаки.

Окрім всього, у Союзі перевізників України нагадують водіям, згідно діючих Правил дорожнього руху за парковку під написами на кшталт тільки для персоналу чи клієнтів штрафів не передбачено.

А от за що штрафуватимуть перевізників, якщо затвердять проект змін ПДР дивіться вже завтра.