95 лампадок на 95-річницю бою під Крутами запалили у Рівному. Школярі із вчителями зібралися біля пам'ятника "Загиблим за Україну" пригадати нерівний бій та вшанувати пам'ять юнаків, які загинули обороняючи підхід до Києва. Таке вшанування, гарний урок з історії. Чимало фактів школярі почули вперше.

Сім історій причетних до бою під Крутами юнаків та свідків пролунали з уст 11-класників. Вони самі шукали інформацію, спогади та фотокартки. Устами Дмитра Мельника заговорив командир Аверкій Гончаренко. Готуючись до річниці, Дмитро і сам дізнався приголомшливі факти.

Зібрати школярів на річницю бою у центрі міста, — ініціатива товариства "Просвіта". Учнів спеціально запросили до пам'ятника "Загиблим за Україну".

5-класники 2-го ліцею донині нічого не знали про бій під Крутами. такий урок історії школярам сподобався і, кажуть, запам'ятається.

Майже ровесники студентів, котрі віддали життя обороняючи підхід до Києва, а нині прийшли із лампадками до пам'ятника, зізнаються, якби потрібно було, зробили б те ж саме.

Дмитро, каже, теж узявся б за рушницю. Навіть, якби вона була як і тоді, одна на чотирьох. Бо це за Батьківщину.

Нині вони усі погоджуються, пам'ятати, дізнаватися нові подробиці й розповідати про бій під Крутами наша спільна відповідальність.