Маєте намір придбати новий одяг, тоді варто шукати куртки і пальто зі світловідбиваючими елементами. "Пішоходи увечері зобов'язані" ходити з флікерами, так прописано в проекті змін Правил дорожнього руху, який готує Кабмін з подачі Державтоінспекції. Крім того, у темну пору доби і водії перебуваючи на дорозі мають одягати спеціальні сигнальні жилети. Що ще чекатиме водіїв, пішоходів та інших учасників руху?

А Ви готові до нових правил дорожнього руху? Готуйтеся! До діючих ПДР хочуть внести зміни. Готує їх Кабінет Міністрів України з подачі Державтоінспекції. Відтак, нові українські правила будуть більше схожі на європейські.

Вірогідно доведеться водіям і вивчити нові терміни, на кшталт "острівець безпеки", "денні ходові вогні", чи ж бо "удосконалене покриття". "На ура" зустрічають зміни в Союзі перевізників України. Адже, у нас і аварійність, і кількість постраждалих від дорожньо-транспортних пригод вища, аніж у європейських країнах. Та причина цьому, впевнені в організації, не тільки не досконалість ПДР, а й незнання тих таки правил автолюбителями.

Зміни можуть торкнутися не тільки водіїв, а й пішоходів. Вбиратися у темний час доби усі будуть змушені в одяг із світловідбиваючими елементами. Водіям теж доведеться мати при собі спеціальні жилети.

В Союзі перевізників таке нововедення також схвалюють. Кажуть, це підвищить безпеку на дорозі. Та впевнені, не всім водіям такі зміни будуть до душі.

Поспішати купувати сигнальні жилети поки не варто. Затвердять, або ж відхилять зміни до правил дорожнього руху у травні. Що нового іще планується, та як до цього ставляться самі учасники дорожнього руху дізнаєтеся вже завтра.