Його пісні у радянські часи слухали крадькома, персонажів яких він грав у фільмах - наслідували, а нині на його могилу приходять сотні прихильників. Його імя відоме мільйонам - Володимир Висоцький. 25 січня легендарному поету та актору виповнилося б 75. Рівняни день народження митця відзначали фестивалем.

Рівнянин Павло Магола виконує пісню Володимира Висоцького "Міліцейський протокол". Розповідає, щоби гідно виконати композицію - готувався ретельно: кілька разів переглядав виступи співака, старанно вчив слова, а це 12 куплетів.

25 січня Володимиру Висоцькому виповнилося б 75. Охочі вшанувати пам"ять поета, співака, актора прийшли до Палацу культури "Хімік". Тут відбувається сьомий Міжнародний фестиваль бардівської пісні "Я куплет доспіваю". В залі яблуку ніде впасти.

Виконати пісні Висоцького та власні з"їхалися учасники, лауреати минулорічних конкурсів бардівської пісні з Рівного, Києва, Хмельницького, а ще Криму. Фестиваль організував "Російський культурний центр".

Зарядитися духом бардівської пісні завітали гості і з Росії. Кажуть, повз таку подію пройти не змогли.

Рівняни зізнаються, від фестивалю отримали хоча і з нотками ностальгії та тільки позитивні емоції. Наступного року знову збирають на фестиваль, восьмий за рахунком.

Одним фестивалем вшанування пам'яті Володимира Висоцького не обмежилося. У Рівне нській обласній бібліотеці відбулася ще одна зустріч з творчістю легендарного поета і співака. Організатором став місцевий літературний клубу "Співрозмовник". Такі зустрічі у рамках клубу проводяться щорічно. Цього ж разу у залі зібралися як школярі, студенти, так і люди старшого віку. Під акомпонування гітари місцевих бардів разом співали і підсвистували пісням Висоцького. Присутніх знайомили з подробицями життєвих колізій, перемог і падінь співака. Відбувся також показ фільму про творчий шлях Володимира Висоцького "Я прийду за вашими душами". Окрім цього усім присутнім презентували тематичну книжкову виставку під назвою "Поет приречений на вічність".