Вже сьогодні усіх керівників установ попередили про неминучі зміни вже за півроку. Оптимізація, затягування пасків та ефективний менеджмент - такі поради дали керівникам, перші заступники голів облради та адміністрації. І наголосили - до кінця цього року допрацюють не всі.

Послуги, які надають комунальні заклади області, повинні бути якісними та обгрунтованими. Відтепер усі керівники звітуватимуть за кожну держану використану копійку, наголосив перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко. Він переконаний, гроші платників податків потрібно спрямовувати на життєво важливі потреби.

Усім керівникам дали півроку, аби усунути приписи фахівців та зрештою навчитись заощаджувати. Інакше - полетять голови. Олексій Кособуцький каже, в одного керівника не може бути вісім заступників, та й вже у наступному 2014 році дотаційного бюджету практично не буде. Тому саме час навчитись самим заробляти гроші.

Керівники закладів тепер не можуть самі приймати людей на роботу та преміювати працівників. Усі ці дії лише з дозволу вищого керівництва області. Також керівники переглянуть усі штатні розписи й вирішать, де й на кому можна заощадити.

Порадили своїм підлеглим навчитись домовлятись між собою про надання певних послуг та робіт. Тоді справа зрушиться з мертвої точки. Чиновники переконані - створити новітні, сучасні медичні заклади можна, якщо навчитись економити на інших витратах та впевнено реорганізовувати, а подеколи навіть ліквідовувати нерентабельні установи.