В один день майже 400 років тому пішли із життя два різних, але однаково геніальних письменники - Сервантес і Шекспір. Утім, ця дата стала приводом не для суму, а для свята. 23 квітня у всьому світі відзначають День книги і авторського права. Професійне свято місцевих літераторів відвідала Світлана Сирота.

Своє професійне свято молоді рівненські літератори відзначили без зайвих помпезностей. У читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва зібралися люди, для яких друковане слово - не тільки поклик душі, а й професія. Хоча заробляти на життя письменництвом молодим рівненським талантам поки не надто вдається.

Втім, є у некомерційному письменництві свою плюси. Молодим авторам майже не доводиться хвилюватися про авторське право. Кажуть, жодних проблем із цим поки не було.

Багато розповідати про себе молоді письменниці не хочуть. Радять почитати їхні твори, у які вклали весь свій внутрішній світ.

Наставниця молодих талантів Тетяна Горбукова своїми вихованцями пишається, каже, вони - майбутнє української літератури.

Рівне нські письменники нової генерації переконують: вони не женуться ні за грішми, ні за славою. Найважливіше для них - щоб їх читали.