Новий рік - і знову вибори. Мешканці області уже навесні будуть обирати п’ятьох депутатів до обласної ради. Нагадаємо, Олег Осуховський, Микола Сорока, Микола Кучерук та Юрій Благодир прийняли присягу до Верховної Ради і відтепер, згідно з чинним законодавством, не можуть поєднувати два мандати. Окрім того виборчий процес чекає і на мешканців Кузнецовська. Обранець від цього краю Михайло Колісниченко помер торік навесні. Скільки ми заплатимо з обласного бюджету на довибори та як ставиться до цього місцевий електорат.

Хоча настрої серед рівнян панують різні, втім в обласній виборчій комісії робота вже кипить. До виборів готуються. З Демидівського, Гощанського, Костопільського районів та з міст Рівне та Кузнецовськ до ОВК вже надійшли документи на виділення коштів для проведення виборів, але в обласному бюджеті їх немає.

Тому як вихід із ситуації - в ОВК готують звернення до Верховної Ради, аби казна держави оплатила довибори на Рівне нщині . Адже у бюджеті області необхідних, навіть за найскромнішими підрахунками, трьох мільйонів чотирьохсот тисяч гривень немає.

У понеділок, 21 січня ОВК буде обговорювати фінансове питання із обласними управлінцями. Тому наразі остаточно невідомо, чи відшукають гроші на вибори. Сьогодні - це єдина перепона на шляху до обрання п’ятьох депутатів облради, замість Олега Осуховського, Юрія Благодира, Миколи Сороки, Миколи Кучерука та покійного Михайла Колісниченка.