Кому тюрма – кому служба. Пенітенціарії Рівненщини підсумували результати своєї роботи у минулому році та визначили собі пріоритетні завдання на рік новий.

Надзвичайних подій, резонансних злочинів і правопорушень в установах виконання покарань Рівне нської області у 2012 році не було. У середовищі засуджених працівники пенітенціарної служби попередили вчинення 77-ми злочинів, 80% з яких - фізичні розправи. Не допустили, щоб за "колючку" потрапили заборонені предмети.

Минулоріч 307 засуджених здобули робітничі професії за 11-ма ліцензованими спеціальностями. Ті, хто трудяться під час відбування покарання, виготовили продукції на понад 10 мільйонів гривень. Однак, під час перевірок прокуратурою установ виконання покарань на Рівне нщині були висунуті і претензії. Стосувались вони зокрема покращення стану техніки безпеки на виробництвах. Вимагає прокуратура і посилити режим, аби на територію установ виконання покарань не потрапляли заборонені предмети та сторонні особи.

З пріоритетними завданнями на рік 2013-ий у пенітенціарній службі України вже визначились. Планують поліпшити умови тримання засуджених та осіб взятих під варту, покращити якість надання їм медичної допомоги. Модернізуватимуть підприємства установ та удосконалюватимуть саму систему професійної підготовки засуджених. Обіцяють зайнятися і модернізацією охорони установ.