Не лише негода та ожеледиця погіршує рух громадського транспорту, що курсує містом. Як показують результати перевірок контролюючих органів - часто його ускладнюють самі водії та перевізники. Лише за півроку 2012-го вони сплатили штрафів на понад 600 тисяч гривень та поповнили бюджет на майже півмільйона. Що сьогодні заважає водіям маршруток працювати добросовісно та безпечно?

Оцінити якість рівненських маршрутних перевезень містом ми попросили рівнян. Є задоволені, а є і не дуже.

Самі ж водії маршруток нарікають не лише на погані дороги та екстремальне водіння в ожеледицю, але і на велику кількість транспорту. Мовляв, кількість маршрутних автобусів збільшується, а організація руху не удосконалюється.

В управлінні Укртрансінспекції кажуть - нарікати варто не на водіїв, а на перевізників. Адже, ті змушують своїх працівників курсувати містом не 9 годин на добу, як це прописано нормами закону, а нерідко без перерв усі 16. Такі факти зафіксували і перевізників оштрафували. Втім, сплата 340 гривень штрафу проблему не вирішує - не покращується ні сервіс, ні безпека пасажирів.

Торік, за даними міського управління транспорту, найбільше рівняни скаржилися на водіїв тридцять п'ятого та тридцять четвертого маршрутів. Тому перед новим роком трьох водіїв-грубіянів звільнили. Після цього рівняни на сервіс у маршрутках поки не скаржились.