Заколядувати на Рівненщину у другий день Різдва прибули колядники із Житомирщини, Тернопільщини та Волині. Завітали знавці народного фольклору на батьківщину Пересопницького Євангелія. Десятки етнічних колядок тут пролунали для гостей фестивалю "Коляда", який цьогоріч відзначив свою 15-ту річницю.

Свої традиційні колядки на Рівне нщину привезли гості із Житомирщини, Тернопільщини та Волині. Учасники фестивалю "Коляда" не мають обмежень у віці. Колядували від старого до малого. Семирічна Олександра із Новограда-Волинського колядує вже третє Різдво поспіль та вчиться цьому у спеціальному гуртку.

Слов’янський фольклорний фестиваль "Коляда" відбувається уже вп’ятнадцяте. Довгий час він був мандрівним та проходив у різних містах України. Проте нині його оселею планують зробити саме культурно-археологічний комплекс "Пересопниця". Проте, кажуть організатори, не вистачає фінансування. Було б більше грошей - захід став би кращим.

А от чиновники занепокоєні популяризацією фестивалю. Хочуть, аби більше людей з міста приїздили сюди та черпали українські традиції.

Співали колядки і акапельно, і під супровід музичних інструментів. Різномаїття українського фольклору змогли оцінити лише кілька десятків гостей із навколишніх сіл. Сподіваються організатори, наступного року - дійство стане масштабнішим.