Боронити права братів наших менших взялися вихованці Рівненського палацу дітей та молоді. Об’єднавшись із серйозними дорослими захисниками тварин, діти прагнуть захистити життя безпритульних чотирилапих та припинити знущання над домашніми. Ірина Ничипорук - далі.

Рівне нські захисники прав тварин об’єднали зусилля заради спільної справи. Із 8 по 10 квітня у місті триватимуть громадські слухання щодо вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні. Розповісти про свої перемоги приїдуть представники 36 громадських організацій з усієї України.

Рівне нські ПДМівці об’єдналися у громадський актив волонтерів — "ГАВ!". Вони вже відчули себе тваринами, щоправда, лише малюючи. Всі картини учасників "ГАВ!" обіцяють продати. А кошти - долучити до зібраних у благодійні скриньки, які виноситимуть в маси активісти у спеціальних жовтих майках. Допомагають рівнянам захистити безпритульних тварин німецькі зоозахисники.

Німецька практика уже діє в Україні. 1,5 мільйона євро витратили німці на будівництво притулку для бездомних тварин в Одесі. Скільки саме потрібно для будівництва стерилізаційного центру у Рівному, активісти зоозахисного руху не знають. Проте впевнені: це обійдеться набагато дешевше, аніж витрачати щороку близько ста тисяч гривень на відстріл бродячих собак.