Робота роботою, але й механізми іноді потребують відпочинку. Для того, щоб 2-й енергоблок Хмельницької АЕС працював як годинник, нині фахівці станції проводять його плановий ремонт. Як оновлюють енергетичний механізм - бачила Олена Толочик.

Відпочинок потрібний не лише людям, а й енергоблокам атомних станцій. Для того, щоб ІІ енергоблок ХАЕС працював як годинник, зараз проводять його плановий середній ремонт. Він розпочався 16 березня і триватиме 52 доби. Фахівці станції завершили відвантаження відпрацьованого ядерногопалива.

Спеціалісти виявили певну кількість дефектів меанізмів. Готуються технологічні процеси на їх усунення. Згідно з графіком, ведуться всі заплановані роботи і у машинному відділенні другого енергоблока. На турбіні ремонт проводиться власними силами. Спеціалістами станції зроблено вивід ротора, ведеться ремонт статора турбіни.

На ремонті другого енергоблока ХАЕС, окрім свого персоналу, задіяні й інші працівники. Усі роботи ведуться згідно з кошторисом і забезпечені фінансуванням. Інформація про хід середнього планового ремонту на енергоблоці щоранку передається в НАЕК "Енергоатом".