Головна гостя новорічних свят традиційно пухнаста ялинка. На початку цього тижня колючі деревця почали продавати на ялинкових базарах. Лісівники наголошують при виборі ялинки слід поцікавитись чи вона легальна. Узаконені красуні мають електронні чіпи. МНСники також рекомендують прикрашати ялинку так, щоб свято не закінчилось трагедією.

Ялинкові базари запрошують. Студент Максим цьогоріч вперше продає сосни. Каже, потрібно трохи підзаробити на свято. Тому завзято розповідає про новорічний товар. Усі сосни з Рівне нщини, документи також в порядку. Тому до будь-яких перевірок Максим готовий. Однак, каже, люди ще не надто активно купують сосни, пік продажу очікує на кінець тижня.

Ціни, запевняє Максим, помірні. Не дорожче ніж минулоріч.

А ось як прикрасити ялинку, незалежно від того, жива вона чи штучна, рекомендації однакові. Цьогоріч дизайнери- флористи рекомендують прикрасити гостю у червоно-золотавих, або ж біло-золотих тонах. Різдвяні мотиви актуальні завжди. Незвичний і святковий вигляд має засніжена ялинка, оздоблена виключно білими іграшками.

Однак, кажуть фахівці вбирати ялинку можна у будь-якому стилі. Головне, святковий настрій в період прикрашання.

Та найбільш оригінальні прикраси - виготовлені власноруч. Таку іграшку можна зробити і з підручних матеріалів. До прикладу, з мандаринових шкірок. А ще випікають печиво у вигляді іграшок. Дітвора нині полюбляє розмальовувати з гіпсу казкових героїв.