Прогнози для медиків і освітян на наступний рік не надто приємні. Заробітної платні вистачить на 10 місяців. Недофінансування міського бюджету 21 мільйон гривень. Кого обділить керівництво міста, скільки отримає кожна галузь та яким чином планують вирішити проблему із затримкою коштів державним казначейством України у Рівному?

На 120 мільйонів став більшим, аніж торік. Міський бюджет Рівного на 2013 рік складає понад 887 мільйонів гривень.

14 мільйонів гривень міських коштів Державне казначейство України цьогоріч не перерахувало. Володимир Хомко скаржиться, з вересня місяця нараховуються лише 10 відсотків з тих сум, які необхідні на реалізацію нагальних проектів та завершення будівництва об'єктів.

На сайті ж Державного казначейства дані зовсім інші, ніби-то все, що просили Рівне отримало. Міський голова збирається оскаржити цю інформацію. На завтрашній сесії він планує створити депутатську комісію, яка перевірить усі платіжки. Згідно з попередніми перерахунками держава не додала нашій міській скарбниці 21 мільйон гривень. Найбільше це на собі відчують медики та освітяни.

Людей без зарплати не залишать. Врятують їх або вільні залишки місцевого бюджету, або ж державні дотації. Позитив у тому, що з Рівне нського бюджету не буде вилучень, як у великих містах. Вперше виділили 200 тисяч гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а 253 тисячі - для родини, у якої народилась трійня. На підтримку спортивних клубів нарахували 360 тисяч гривень, на оздоровлення школярів - 260. У порівнянні із уточненим планом 2012 року фінансування житлово-комунальної галузі на 3% менше.

На пільговий проїзд в електротранспорті передбачається субвенція з держбюджету у розмірі понад 12 з половиною мільйонів гривень. Попри такі видатки все ж більше мільярда не вистачає для фінансування перевезення пільговиків загалом. Ці гроші доведеться шукати. Міський голова Рівного сподівається, що держбюджет у першому кварталі 2013 року таки переглянуть. Принаймні, з такою заявою до Парламенту звернувся Президент України. Нам залишається лише очікувати.