Черги формуватимуться відкрито та прозоро, завдяки створенню єдиної міської електронної реєстрації дітлахів. Батьки, не виходячи із власних домівок, зможуть стежити, як просувається порядок набору та скільки вільних місць є у тому чи іншому дитсадку.

У рівнянки Анни двоє синів. І обидва відвідують дитячий садочок. Жінка розповідає, коли народила першу дитину, повірила чуткам, і одразу побігла ставати у чергу до дошкільного навчального закладу. Однак пізніше зрозуміла, робити цього не потрібно. Достатньо записатись за півроку. Без проблем влаштувати жінці вдалось і другу дитину , однак так пощастило не кожному.

Мабуть, вигідно обрали місце проживання, говорить Анна. Поблизу її будинку - 4-ри дитячих садочки. Втім, не усім батькам щастить записати своє чадо у той садочок, в який вони хочуть. Найбільш "популярними" є дошкільні навчальні заклади у центрі міста. Спростити процедуру влаштування дітей вирішила міська влада. Управління освіти створило єдину комп'ютерну базу, яка містить дані про усі ДНЗ та електронну чергу усіх потенційних вихованців садочків.

Потрапити до чергу можна лише для влаштування в один дитсадок та лише тим родинам, які проживають у Рівному. Реєструватимуть малечу від народження, однак зарахуватимуть лише з трирічного віку.

Електронний реєстр запрацює з квітня 2013 року. Якщо його затвердять члени міськвиконкому та депутати. Подібна форма влаштування дітей у садочки, сподіваються представники міської влади, дозволить забезпечити рівні умови отримання дошкільної освіти для усіх дітей.