Сьогодні, 21 серпня, Міжнародний день пам'яті і поминання жертв тероризму. Віряни вшановують пам'ять святого апостола Тадея. До Нового року залишилося 132 дні.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

 

21 серпня в церковному календарі – день пам’яті святого апостола Тадея. Він був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Його не слід плутати з Юдою Іскаріотським, який зрадив Ісуса. Тадей народився в Ізраїлі або Перській імперії і був обраний Христом одним із дванадцяти апостолів. Він згадується у всіх чотирьох Євангеліях та Діяннях апостолів. У Євангелії від Матвія та Марка він згадується як Тадей, а в Євангелії від Луки та Діяннях Апостолів — як Юда, син Якова. Тадей проповідував Євангеліє в різних регіонах, включаючи Юдею, Галілею, Самарію, Ідумею, Аравію, Сирію, Месопотамію, Персію та Вірменію. Він закінчив своє життя мученицькою смертю — його повісили на дереві, а потім стріляли у нього стрілами.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Єфрем, Корнилій, Ігнатій, Тадей, Павло.

За старим стилем іменини святкують Григорій, Леонід, Мирон, Микола, Федір.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

За прикметами дня можна дізнатися про погоду найближчим часом і якою буде осінь:

  1. День видався ясний - ще чотири тижні буде тепла і сонячна погода;
  2. пожовкла верхівка у берези - до ранньої осені;
  3. горобини багато - осінь буде дощовою;
  4. листя на деревах почало жовтіти знизу - бабине літо буде довгим.

У народному календарі 21 серпня — свято Василина Льняниця, прозвали його так тому, що з цього дня зазвичай починалося збирання льону. Друга назва свята — Фадей Проповідник.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

21 серпня, як і в інший день, церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, заздрості та жадібності, помсти, а також відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

За народними прикметами цього дня не варто ходити в гості або запрошувати гостей - це до неприємностей і конфліктів. Слід також бути обережним із грошима - великі покупки краще перенести на наступний день.