По кілька днів у чергах доводиться проводити рівненським підприємцям та бухгалтерам у Реєстраційній палаті. До кінця року усі суб'єкти підприємницької діяльності мають змінити Класифікацію видів економічної діяльності. Не менше від підприємців обурені і самі державні реєстратори, адже роботи додалося і працівники ледь встигають. Нарікають - підприємці традиційно схаменулися в останню мить.

Про зміни класифікацій видів економічної діяльності підприємці та фахівці знали ще на початку цього року. Однак, офіційно змінювати їх почали з першого липня. Тижні три тому підприємці згадали про нові закони і створили ажіотаж. Державні реєстратори розводять руками - з тридцяти тисяч підприємців міста відповідні зміни внесла лише третина.

Нині у чергах люди простоюють від трьох днів, місце займають з 4-ої ранку. І живу чергу створювали, і списки організовували, пропонують ввести прийом за талонами.

Бухгалтер Галина вже третій день оббиває пороги Реєстраційної палати. Втім, сумнівається, що й сьогодні потрапить на прийом.

Люди нарікають на міську владу, однак тут же і депутат міської ради - а заодно і підприємець. Він сам потерпає від недосконалого Закону, прийнятого на вищому рівні. Обіцяє писати звернення до КабМіну, з проханням продовжити терміни внесення змін та не застосовувати штрафні санкції.

У податковій службі про проблеми підприємців та реєстраторів знають. Однак, нині нових вказівок і самі не мають. Кажуть, можливо терміни і продовжать, якщо ситуація буде складною по всій країні. Наразі рекомендують бізнесменам не порушувати законодавства, та набратися терпіння.