"Ой снігу, снігу білого насипала зима..." Поетична погода і комунальна проза знову на усіх вулицях Рівного. Від неділі "білі мухи" летять майже невпинно. І наша знімальна група - як ми й обіцяли раніше - сьогодні виїхала моніторити дороги міста на предмет їхньої прохідності. Рівне об'їздили вздовж і впоперек, не забули зазирнути і на вулиці, де мешкають перші особи міста й області.

Ось вона зима, сніг сипле і сипле. Романтика...А ми як і обіцяли знову їдемо моніторити дороги Рівного. Перше, що зустрічаємо - затори на вулиці Чорновола. Автівки попереду, автівки позаду. На спідометрі 15 км/год, тут не розженешся. Та дороги почищені, ніде правди діти. На Соборній шляхи також в нормі. Можна було б і ліпше, кажуть водії маршруток.

На захист комунальників стають деякі таксисти.

Та є й такі водії, котрі роботи комунальних служб взагалі не бачать.

Чи то вирішили піти на поміч комунальникам, чи то щоб часу не гаяти, окремі таксисти з лопатою в руках розчищають сніг біля свого авта. А ми тим часом їдемо далі. Вулиця Міцкевича. Почищено. Чистять іще. Водії з підйому з'їжджають впевнено, а на підйом - не завжди. Рушаємо знову запланованим маршрутом. Як і просили рівняни на сайті "Першого місцевого", їдемо дивитися стан вулиць, на яких живуть очільники міста й області. Дорогою зустрічаємо потерпілих від негоди. На Басівкутській "евакуатор" наздогнав "Fiat Doblо".

Водій "Фіату" опоненту закидає: дистанції треба дотримуватися. Та все ж головну причину ДТП і він бачить у слизькій дорозі.

Дачна. На цій вулиці, за інформацією наших глядачів, проживає губернатор Василь Берташ. Видно, комунальники тут були. Так само і на вулиці Кибалюка, де мешкає міський голова Рівного Володимир Хомко. Непогано. Їдемо на периферію деінде, щоб порівняти.

Після Жуковського виїжджаємо на вулицю Енергетиків, Спартака. Чистили. В гіршому стані прилеглі вулички. Решетнікова, кажуть місцеві, зранку один раз прочищали.

Попри те, для деяких автівок заїхати на цю вулицю справа нелегка.

Який стан інших вулиць у Рівному дивіться вже в наступних випусках. Ми готуємося до нового рейду і чекаємо ваших пропозицій - куди варто поїхати.