Місцевою продукцією зможуть побалувати себе рівняни. Фермери Рівненщини починають освоєння ринку. Картопля, морква, буряк, капуста, м'ясо, а ще молоко складе конкуренцію товарам, які у магазини та супермаркети постачають потужні агрокорпорації з інших регіонів України. Овочі під брендом "Волинський екологічний продукт" з'являться на полицях торгових точок за тиждень-другий. А от ковбасою й сиром місцевого виробництва потішити споживачів фермери поки не можуть. Хоча й планують.

За тиждень-другий цю бульбу, а ще моркву, буряк, капусту можна буде купити на ринку у пакунках із відповідною емблемою. Її розробили, щоб покупці знали як відрізнити місцеву продукцію від привезеної. Бо вона, наголошують, фермери ти чиновники, якісніша: поля хімією практично не підживлюють.

Із цієї осені за просування овочевого набору від місцевих фермерів дбає спеціально найманий продавець.

У перспективі, місцеві овочі та фрукти під брендом "Волинський екологічний продукт" на полицях з'являться у вигляді джемів та салатів. Але за умови, що фермери не тільки вирощуватимуть їх, а й спільно подбають про переробку.

Ідеєю продавати квашену капусту зацікавилася дружина фермера, але каже, треба вкласти не одну тисячу гривень у цех. А от домовитися з іншими господарствами, щоб спільно постачати у супермаркети зелень, думає буде простіше, але вже із наступного року.

Поки фермери обдумуватимуть будівництво власних сховищ та цехів по переробці, їхній менеджер планує виграти тендер на постачання овочів у заклади освіти. Ціну обіцяє дешевшу, ніж у перекупників, а продукти якісні.