Інваліди шукають роботу. На Рівненщині сотні людей з обмеженими можливостями хочуть працевлаштуватися, та не можуть. Роботодавці не поспішають віддавати вакансію працівникам з інвалідністю. Мовляв, не якісно виконуватимуть обов'язки. Що це, реальність, чи все ж таки стереотипи і чи багато в області працюючих інвалідів?

Віктор Лепко розповідає про тонкощі своєї роботи, виготовлення виробів з металу - це нині. А ще півтора року тому чоловік працювати тільки мріяв, роботодавці до себе працевлаштовувати не поспішали. А все через інвалідність, у Віктора - травма хребта.

Віктор Лепко не єдиний працівник з інвалідністю на цьому підприємстві. Тут таких шість, це більшість колективу. Щоб полегшити їм роботу навіть закупили верстати. На це виділили гроші у Фонді соціального захисту інвалідів. Директор підприємства Олег Колесов розповідає, найближчим часом штат планують збільшувати, також запрошують на роботу людей з обмеженими можливостями.

Та насправді, знайти роботу інваліду не так і легко. Якщо вакансії є: роботодавці не поспішають брати працівника з обмеженими можливостями. А часто-густо і самій людині з інвалідністю запропонована посада не підходить, за станом здоров'я. Допомоги просять у центрі зайнятості. Цьогоріч до служби звернулися більше дев'ятисот інвалідів.

Заступник Обласного центру зайнятості Тетяна Новорок додає, співпрацюють з багатьма роботодавцями у різних сферах діяльності. Тож, інваліду, охочому отримати роботу є з чого вибрати. Прибиральники, касири, садівники, слюсарі: самі ж інваліди кажуть, головне не посада. Важливіше - відчувати себе повноцінними громадянами держави.