Через свавілля Рівненської митниці, кажуть на підприємстві. Посадовці митниці почали систематично піднімати митну вартість сировини, яку Льонокомбінат імпортує з різних країн світу. Через це виробництво стало збитковим, а майже три сотні працівників підприємства можуть залишитися без роботи. Натомість митники мають власні аргументи. І одних, других слухали наші журналісти.

Рівне нський Льонокомбінат - на межі зупинки. Вже сьогодні виробництво на ньому збиткове, розповідає власник Олег Червонюк. І пояснює: митниця почала коригувати вартість імпортованої сировини. За останню поставку бавовняної пряжі переплатили майже 14 тисяч доларів.

Через неправомірні,як кажуть на Льонокомбінаті, дії митників роботи можуть позбутися майже три сотні нинішніх працівників підприємства. Втім самі митники на підвищення митної вартості мають свої аргументи.

Тим часом на Льонокомбінаті вважають такі дії митників неправомірними і вже готують позови до суду. А трудовий колектив тим часом збирається на акцію протесту цієї п'ятниці. На підприємстві кажуть, якщо їх не почують на місці, то зупинять виробництво - поки тимчасово - та поїдуть страйкувати до Києва. Бо з такими цінами на сировину Льонокомбінату лишилося працювати хіба до Нового року.