Сотні жителів Костополя цього ранку вийшли під стіни сесійної зали райради пікетувати сесію, де районні депутати мали вирішувати долю місцевої лікарні. Останні два тижні Костополем ширилася чутка про ліквідацію центральної районної лікарні та переведення відділення "швидкої" до Рівного. Сьогодні рішенням депутатів Костопільської райради, зміни в медичній галузі району таки відбулися.

Сотні костопільчан зібралися біля райадміністрації, щоб відстояти медзаклади району. Від сусідів, знайомих та з інтернету люди дізналися, що на нинішній сесії депутати прийматимуть рішення про їхню ліквідацію.

Хвилюються й лікарі: із лікарнями зникнуть і їхні робочі місця. Відповідне розпорядження, кажуть, начебто надійшло із Києва.

Обурені й знервовані кличуть голову райради.

Разом із ним до людей виходить керівник району. А ще переможець-мажоритарник від ВО "Батьківщина" на виборах до парламенту 2012-го року із подякою.

Нинішній протест із політичним забарвленням. Прийти під стіни райадміністрації людям "допомогли" партії.

До рішення медичної комісії дослухалися присутні на сесії депутати. Вони підтримали оптимізацію медичної галузі району та ліквідацію центральної райлікарні, щоправда із поправкою на реорганізацію. Заклад змінить назву. Але без скорочень у районі не обійдеться. За рік на медзакладах мусять зекономити півтора мільйона гривень.

Керівники району обіцяють скорочувати технічних працівників: сантехніків, штукатурів, сторожів. Медикам-пенсіонерам, кажуть, запропонують вакантні місця у сільських ФАПах. А що стосується чутки про переведення "швидкої" допомоги до Рівного, правдива вона лише у частині фінансування, запевняють чиновники. Заклад відтепер підживлюватимуть із обласної скарбниці.

Про провокацію пікетувальникам нічого не відомо, вони продовжують відстоювати своє і байдуже, що намет, у котрому збирають підписи, політичної партії.