Принаймні до 1 грудня. У цьому сьогодні журналістів під час брифінгу запевнили в Антимонопольному комітеті. Відомство провело перевірки усіх хлібовиробників області. Кажуть, як тільки хтось підніме ціну на понад 5% сьогоднішньої вартості - штрафуватимуть. Поки ситуація на контролі і в обласній державній адміністрації.

Востаннє здорожчання соціальних сортів хліба в області відбулося у минулому році. На сьогодні антимонопольники підстав для здорожчання не бачать. Згодні, що виробникам необхідно підвищувати зарплату та розраховуватись за енергоносії, тарифи на які коливаються, але населення цього відчути не повинно. Тому провели перевірки усіх хлібопекарів та внесли відповідні рекомендації.

На сьогодні в антимонопольному комітеті чекають звітів від підприємств. А поки розглядають справу щодо необґрунтованого підвищенням вартості доставки хліба, що в результаті значно вплинуло на роздрібну ціну. Ім"я порушника поки не називають, але факт зловживання уже на обличчя.

Планові перевірки антимонопольники з понеділка проведуть на ВАТ "Поліссяхліб", яке виробляє пріоритетно соціальні сорти. А от здорожчання хліба після 1 грудня на Рівне нщині можливе за умови, якщо хлібопекарі конкретними доказами зможуть переконати комітет у такій необхідності.