Сьогодні податкова налякала два десятка підприємців із різних районів. Їх викликали до головного офісу у Рівному. Щоправда, бізнесменів поставили не на килим, а запросили за стіл. Контролери сплати податків бажали почути від них поради, як краще співпрацювати у майбутньому.

Податківці допитувалися у підприємців, як покращити роботу служби. Зібрали два десятка бізнесменів, годину розповідали про роботу податківців та новації. Розхвалювали електронну систему, за якою можна і звіти подавати, і про бізнес-партнерів дізнаватися і ще багато різного.

Закликали місцевих підприємців звертатися зі скаргами напряму до головного податківця України, але не зловживати цією можливістю.

Врешті, таки дали слово запрошеним підприємцям. Вони просили відмінити штрафні санкції, у особливих випадках. Податківці мають свої заперечення.

Консервативні податківці на пропозиції та зауваження підприємців парирували й роз'яснювали, що зробити те чи інше, неможливо. Але все ж записували бачення бізнесу. Бо виробництво — це податки, а податки — гроші.

Похвалили податківці представників малого та середнього бізнесу. Цей сегмент майже 100-відсотково сплатив добровільно усі платежі.